fredag 3 april 2009

Första bloggdagen - Ingarö

Ska förklara titeln på denna blogg - Cadillac-Ingarö.
Det är mina två boställen. Cadillac ligger en halvtimme från Bordeaux i sydvästra Frankrike, Ingarö är en av de största öarna i Stockholms skärgård.
Jag kommer skriva om livet på dessa två ställen. Bland annat.
Eftersom jag har många järn i elden och ska försöka lära mig att sitta ner på min storlek 27 rumpa med jämna mellanrum och faktiskt få ner nåt - typ denna blogg - regelbundet - kommer det inte bli några långa romaner.
hellre en haiku.
Jag vaknade nyss
I trädgården står en älg
Typisk älgmorgon

Jag vaknade i natt. tänkte på hur livet är. Det rusar på liksom. Gäller att inte rusa med. Man kan faktiskt bara låta det flöda fritt. Släppa det som inte behövs och gå vidare. det handlar inte om förändringsarbete som ska göras nu för att få lugn och ro sen. Life is research and development säger min vän Anna-Linda. Hela tiden. Enjoy the ride. Men vad är det som behövs då, för att inte ta slut på sig tänkte jag. Jo - nu ska ni få höra - detta är speciellt riktat till alla våra kära politiker:
Kallt huvud
Varmt hjärta
Rena händer
Och fötterna på jorden

Typiskt mig - jag säger att jag ska skriva om Ingarö och Cadillac och så skriver jag om nåt helt annat. Men det är väl så det är med blogg - behöver inte vara så himla genomtänkt - yeah!

På Ingarö idag här ute vid Björnö infjärd har de första blåsipporna slagit ut, två gröngölingar jagade varandra mellan björkarna i hagen, måsarna väckte mig i morse, men de vände ut mot havet igen för isen vill inte riktigt ge sig. den har övergått till pipis. om det är kallt i natt fryser ytan och då kanske skridskorna kommer fram sista gången på säsongen.
Nu är det dags att äta köttbullar hos mamma Karin - leve generationsboendet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar